maanantai 18. huhtikuuta 2016

Vadelma-vaniljakakkua

Olen viime aikoina taas innostunut leipomisesta. Siinä on vain muutama haittapuoli; nimittäin jos leipomus epäonnistuu niin se sapettaa koko päivän ja koko työ ja ainekset menevät hukkaan. Jos taas siinä onnistuu, niin omaan napaanhan ne herkut helposti katoavat :D ei sekään niin hyvä vaihtoehto. Olen viime aikoina lähettänyt herkut aina jonkun matkassa mummolaan, koska siellä ne katoavat aina parempiin suihin, oli maku mikä hyvänsä. 

Vaikka olenkin leiponut todella paljon, niin läheskään aina tekeleeni eivät onnistu. Jotenkin tuntuu, että lehdistä otetut ohjeet ovat aina huonoja! En tajua mikä siinä on, mutta leipomukset ovat helposti kuivia, mauttomia tai maut eivät sovi yhtään keskenään. Siksi suosinkin enemmän ohjeita, joita monet ovat suositelleet. Vieraille tulee helposti tarjottua niitä hyväksi koettuja leivonnaisia, kuten suklaapiirakkaa, muffinsseja tai porkkanapiirakkaa. Ne onnistuvat aina. 

Tällä kertaa halusin kokeilla ensinnäkin uudenlaisella ohjeella tehtyä kakkupohjaa. Tai siis kakkupohja on ihan perusaineista koostuva, mutta erilaista siinä on se, että punnitsin ainekset keittiövaa'alla. Täytyy sanoa, että kyllä kannatti. Nimittäin kakkupohjasta tuli täydellinen. Monesti minulla tuppaa jäämään kuori kakun pintaan, joka halkeilee tai sitten kakku saattaa kohota ihan hirveästi, mutta sitten lässähtää vähän.  Tässä ohjeessa punnitaan kanamunat ja jauhojen ja sokerin määrä on 70% munien painosta. Se on todella simppeli laskea, vaikka saattaa kuulostaa vaivalloiselta. 

Täytteenä kakussa kokeilin Blåbandin vaniljavanukasta ja vadelmamoussea. Vaniljavanukas on sellaisenaan todella hyvää, mutta kakun täytteessä se ei maistunut yhtään. Maku jäi todella pliisuksi. Vadelmamousse oli ihan ok, mutta siitäkin olisin toivonut hieman vahvemman makuista. Kyllä tämä kuitenkin tuli syötyä ja ainakin lapsille maistui oikein hyvin. Kakku on kuorrutettu voikreemillä, jonka värjäsin pastavärillä vaaleanpunaiseksi. Päälle oli tarkoitus valuttaa valkosuklaaganachea. Harmikseni se jäi hieman liian löysäksi, eikä lopputuloksesta tullut semmoinen kuin olin kuvitellut. Ensi kerralla pitää käyttää vähemmän kuohukermaa ja enemmän suklaata, jotta koostumuksesta tulee paksumpi. 


1 kommentti:

  1. Tuo on kyllä totta että lehtien ohjeet ei oo kovin hyviä yleensä.

    VastaaPoista