torstai 24. maaliskuuta 2016

Pääsiäispupukakku

Näin Mungolifen blogissa herkullisen näköisen pääsiäiskakun ja ajattelin itsekin tehdä vastaavanlaisen. Ohjeita sovelsin kyllä hieman. Tästä tuli älyttömän herkullista. Mansikan ja pätkiksen yhdistelmä sopii kuin piste i:n päälle! Liivatteita olisi mansikkakerrokseen tarvinnut 1-2 lisää (laitan ne ohjeeseen), mutta kyllä se onneksi kasassa pysyi. Noiden rullakeksien metsästys olikin sitten toinen juttu; kolmannesta kaupasta niitä vihdoin sitten löysin. 
Pääsiäispupunen on päättänyt sukeltaa linnunpesään. 
Pääsiäispupukakku (15hlö)

pohja:

 200g digestive keksejä
75g margariinia

mansikkatäyte:

5dl mansikkasosetta
3dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatetta + 0,5dl vettä
sokeria maun mukaan

pätkistäyte:

1ps pätkiksiä 
3dl vispikermaa
200g suklaatuorejuustoa
2 liivatetta + tilkka maitoa
sokeria maun mukaan

Murskaa keksit esimerkiksi kaulimella. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele noin 20cm irtopohjavuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla. Laita pohja jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi. 

Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään. Soseuta kotimaiset mansikat sauvasekoittimella tai käytä kaupan valmista mansikkasosetta. Vatkaa yhteensä 6dl vispikermaa ja jaa se kahteen kippoon (toiseen tulee siis mansikkatäyte ja toiseen suklaatäyte). Sekoita mansikkasose, maustamaton tuorejuusto ja haluamasi määrä sokeria vispikerman joukkoon. Sulata 4 liivatelehteä kiehuvaan veteen ja kaada seos ohuena nauhana mansikkatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään. 

Valmista sillä aikaa suklaatäyte. Laita 2 liivatelehteä kylmään veteen. Pilko pätkikset pieniksi paloiksi ja sulata mikrossa aina välillä sekoittaen. Pätkikset eivät sula niinkuin tavan maitosuklaa, vaan se jää enemmän kökkäreiseksi, mutta sekoittuu kuitenkin täytteeseen hyvin. Varo vain polttamasta suklaata! Sekoita suklaatuorejuusto, sokeri ja pätkikset vispikerman joukkoon. Sulata 2 liivatetta kiehuvaan maitoon ja kaada ohuena nauhana suklaatäytteen joukkoon. Varmista, että mansikkatäyte on sen verran hyytynyt, että suklaatäytteen voi kaataa sen päälle. 

Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.  Koristele kakku haluamallasi tavalla. Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti