tiistai 15. maaliskuuta 2016

Ihonhoitorutiinit

Olen aiemmin ollut melkoinen poropeukalo mitä tulee ihonhoitorutiineihin. Aamuisin olen pessyt kasvot vedellä, laittanut naamalle jotain perusrasvaa, meikkivoidetta, puuteria ja ehkä ripsiväriä. Siinäpä se. Kuitenkin näin "ikääntymisen" myötä olen alkanut kiinnittää ihon kuntoon enemmän huomiota. Kun vertaa muutaman vuoden takaisia kuvia nykyiseen pärstäkertoimeen, niin kyllä vain.. vanhenemista on huomattavissa :D Minulla osaltaan asiaan vaikuttaa myös nuoruusiästä asti mukana kulkenut akne, jonka kanssa on tullut tuskailtua enemmän tai vähemmän. Akne on osaltaan jättänyt hirveästi arpia ja epätasaisuuksia kasvoilleni, jonka vuoksi ihonhoito korostuukin entisestään. Nyt raskausaikana akne on kutakuinkin pysynyt poissa, mutta ken tietää tuleeko se synnytyksen jälkeen takaisin. Toivon yli kaiken, ettei enää tulisi. Enhän ole kärsinyt siitä kuin vaivaiset 10 vuotta. 

Mitkäs sitten ovatkaan tämän hetken ihonhoitorutiinini? Aamuisin pesen kasvot ihan vain vedellä, laitan päälle seerumia ja kasvorasvaa. Rasvan annan imeytyä hiustenlaiton ajan, tämän jälkeen sitten perus meikit kasvoille. Iltaisin suihkun yhteydessä pesen kasvot meikinpoistoaineella, tämän jälkeen vielä kasvovedellä. Ennen nukkumaanmenoa laitan seerumin ja kasvorasvan. Seerumia aloin käyttää vasta noin kaksi kuukautta sitten. Aloitin sieltä halvemmasta päästä ja kokeilin Vichy sarjan Aqualia Therman seerumia. Tämä osoittautui yllättävän hyväksi tuotteeksi. Jotenkin koen, että iho on kuulaampi seerumin kanssa kuin ilman. Hinta-laatusuhde kyseisessä seerumissa on todella hyvä! Suositteluni. Noin kerran viikossa kuorin kasvot omatekoisella kuorinta-aineella, joka sisältää sokeria, kookosöljyä ja muutaman tipan Lemon eteeristä öljyä. Kuorinnan jälkeen iho tuntuu silkkiseltä. Lisäksi jos vain jaksan, niin pyrin myös syväpuhdistamaan kasvot kasvonaamiolla kerta viikkoon. Suosikkini on ihan kaupasta saatava mustikkakasvonaamio, sillä se ei kirvele yhtään, tuoksuu hyvälle, näyttää kivalle, on edullinen ja raikastaa ihoa selkeästi. 

Meikkien suhteen olen aika nirso, sillä tuntuu, että tälle pärställe tarvitsee vähän tehokkaampia tuotteita :D. Täydellisin meikkivoide, jonka olen löytänyt on Vichy sarjan Dermablend meikkivoide, joka on todella peittävä tekemättä ihosta kuitenkaan maskin näköistä. Kuitenkin sarjan vaaleinkin sävy on liian tumma itselleni näin talviaikaan, joten nyt oli pakko etsiä joku vastaava tuote tilalle. Kokeilin muutamia perusmarkettien meikkivoiteita, mutta ne eivät kyllä peittäneet tarpeeksi. Sitten netistä selailemalla päädyin kokeilemaan Clarinsin Everlasting Foundation meikkivoidetta. Aluksi myyjä myi minulle aivan liian oranssihtavan meikkivoiteen. Kaupan valossa en asiaa huomannut, mutta luonnonvalossa se näytti ihan järkyttävältä. Kävin itse myöhemmin selailemassa vielä värivalikoimaa ja onnistuin löytämään täydellisen sävyn iholleni. Kyseinen meikkivoide on aivan huippu!!!! Meikkivoiteen päälle laitan Diorin irtopuuteria, joka on ns. väritön, eli sopii kaiken väriselle iholle. Kulmiin laitan hiukan kulmakynää (tarpeeksi vaaleita tuntuu olevan vaikea löytää) ja läpinäkyvää kulmageeliä. Ripsivärinä minulla oli aiemmin HR Lash Queen Feline Blacks maskaraa, joka oli ihan täydellistä. Sen loputtua kokeilin Diorin maskaraa, jota myyjä suositteli. En kuitenkaan tätä aio uudestaan ostaa. Ensimmäiset viikot maskarasta tuli niin paljon väriä, että se teki silmistä enemmänkin hämähäkin verkkoa muistuttavat. Keskivaiheessa maskara oli ihan jees ja nyt loppuvaiheessa se alkaa olla tönkköistä ja ripset takertuvat herkästi kiinni. Ei ole mielestäni hintansa arvoinen tuote. 
Tässä on Vichyn Thermale puhdistusaine, kasvovesi ja seerumi. Seerumi on päivittäisessä käytössä kestänyt minulla nyt noin kaksi kuukautta.
Kasvorasvana on tällä hetkellä Artistry sarjan balancing lotion, joka on ollut oikein hyvä tuote, ei jätä ihoa liian rasvaiseksi. Tämän loputtua haluaisin kuitenkin vaihtelun vuoksi kokeilla jotain muuta. Diorin irtopuuteri, maskara ja kynsilakkoja. 


Lumenen läpinäkyvä kulmageeli on todella hyvä tuote ja kaikenlisäksi edullinen. Clarinsin meikkivoiteesta käytän itse vaaleinta sävyä 103, joka sopii hyvi suomalaisille kalkkilaivan kapteeneille. Huulirasvana olen käyttänyt apteekista saatavaa Avenen rasvaa, joka on todella kosteuttava. Semmoisia jaaritteluja tällä kertaa :) !

2 kommenttia:

  1. Kiitos superhyvistä vinkeistä!! Akneiholle on kyllä ollut haastavaa löytää hyviä tuotteita :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin totta.. vaikka kuinka meikkivoiteissa hehkutellaan niiden peittävyyttä ja pitkäkestoisuutta, niin aut armias kun laitat kasvoille sitä, niin varmasti kuultaa näpyt ja arvet läpi! Peittävää varmaan sellaisille, joilla ei ole näpyn näppyä :D.

      Poista