perjantai 18. syyskuuta 2015

Keittiö, kodin sydän

Tässäpä alkuun muutamia kuvia keittiöstämme. Keittiö on L:n mallinen saarekkeella. Tykkään saarekeratkaisusta todella paljon! Saarekkeessa on induktioliesi ja uuni. Siinä on mukava kokkailla kun voi samalla seurustella vieraiden kanssa. Ehdotuksena oli laittaa ns. taustaseinä saarekkeen toiselle puolelle, ajatuksena ettei rasvaroiskeet lentelisi lattialle. Mielestäni se ei näyttänyt kuvissa niin hyvältä, joten jätimme sen pois. Nyt tila on avonaisempi ja mitään ongelmia ruokaa tehdessä ei ole ollut. Rasva ei kyllä ole roiskunut mihinkään. Joten hyvä että jätimme pois. 

Keittiön kaapit toimivat pomppumekanismilla, joka on kätevä vaihtoehto kun ei halua kahvoja oviin. Ovet ovat mattavalkoiset, ainoastaan pöytä on kiiltävä valkoinen laminaatti. Mattavalkoiset halusin siksi, ettei sormenjäljet näkyisi niin helposti. Saarekkeen pöydäksi valitsimme tuollaisen betoninharmaan/sekaharmaan sävyisen laminaatin. Tykkään siitä todella paljon. Meillä on tarkoituksena maalata keittiön välitila samalla tyylillä. Kunhan saisi vain joskus aikaiseksi.

Astiat olen laittanut suuriin alalaatikoihin. Näin myös lapset saavat ne helposti sieltä. Kattilat löytyy Lemans karusellikaapista, joka on ulosvedettävä hylly. Se on kyllä huippu keksintö.  Keittiön hanan modernista ilmeestä pidän todella paljon. Keittiömme on kaiken kaikkiaan hyvinkin toimiva. Jos jotain moittimista pitäisi keittiöstä sanoa niin, jääkaapin olisi saanut siistimmäksi integroimalla ja kaappein hyllyt ovat melko matalia, joten todella korkeita purkkeja ei niihin helposti mahdu. Maljakot laitoinkin suosiolla koristeeksi kaappien päälle. Halusin kuitenkin kaapit ennemmin vaakatasoon kuin pystyyn, joten en edelleenkään muuttaisi niitä :)Keittiön allas on todella suuri ja se on vain hyvä juttu, sillä tarpeen tullen sinne saa hyvin piilotettua astioita, jotka eivät mahdu koneeseen. Myös uunipellit ja suuret kattilat pesee altaassa vaivatta. 


Aamuaurinko heijastaa ihanan valon keittiöön <3


Pistorasioiden kanssa mietittiin halutaanko ne ylös kaappiin kiinni vai kulmiin. Seinään ei niitä haluttu, vaan mahdollisimman huomaamattomaan paikkaan. Seistessä ei pistorasioita juurikaan näy. Joten kaapin alareuna oli hyvä valinta. 


Tähän tarjottimeen ihastuin kertaheitolla, Kodin1 hankittu. 


Eva Solon yrttiruukku sopii hyvin saarekkeen pöydän sävyn kanssa yksiin. 


Tykkään nykyään viherkasveista niin paljon, että niitä saisi olla joka paikassa! Olen kuitenkin päätynyt ostamaan Ikeasta tekoviherkasveja, sillä ne näyttävät yllättävän aidoilta ja ovat helppohoitoisia. Olohuoneeseen olen tosin miettinyt jotain oikeaa puuta/kasvia, esimerkiksi Oliivipuu olisi ihana. 


Tämä keittiön Gubi Ronde valaisin oli ennen meidän makuuhuoneessa. Mielestäni se sopii paljon paremmin keittiön pöydän yläpuolelle nykyisessä asunnossa. Todella simppeli muotoilu, mutta sitäkin ihanampi!


Pöydän bongasin kesällä alennuksesta netanttilasta. Se on massiivisaarnea ja kooltaan 100x200cm. Lähes saman sävyinen meidän lattian kanssa. 


Tuolit ovat Wrong for Hayn Neu13 merkkiset. Istuin materiaali on muovia ja jalat saarnea. Todella helppo pitää puhtaana. 


Tämä Normann Copenhagenin kynttilänjalka oli ehkä virheostos. Alunperin minun piti valita vaaleanharmaa, mutta olin ottanut vahingossa vaaleansinisen. Lisäksi tuo muoto on jotenkin todella haastava, enkä oikein tiedä mihin sen voisi laittaa esille. Jos ostajaehdokkaita löytyy, niin myyn kynttiläjalan mieluusti. Semmoisia kuvia nyt näin perjantai illan ratoksi! 

2 kommenttia:

  1. On tosi kaunista ja ihana keittiönvalaisin.

    VastaaPoista
  2. Moi, onko tuo Kare Designin keinutuoli sinulla vielä myynnissä? Laitoin sinulle jo huuto.netin kautta kysymyksen kohteeseen, mutta en tiedä tuliko se perille, kun kohde on jo sulkeutunut..? :)

    VastaaPoista