tiistai 17. maaliskuuta 2015

Raakasuklaa, raakajäätelö, raakakakku...

Raakatekeleet sen kuin jatkuvat! Raakasuklaata olen pitkään halunnu kokeilla, mutta luulin sen olevan kovin monimutkaista lähinnä temperoinnin ja lukuisten ainesten vuoksi. Netti on pullollaan erilaisia raakasuklaareseptejä ja niistähän oli varaa valita. Päädyin kohtuu simppeliltä kuulostavaan reseptiin. Mitä tulee suklaan temperoimiseen.. yritin temperoida ilman lämpömittaria :D No eihän se varmaan ihan onnistunut niin kuin olisi kuulunut, mutta se ei sii ole välttämätöntä. Temperointi lähinnä parantaa suklaan koostumusta ja tekee pinnasta kiiltävän. Aion kuitenkin ostaa jatkoa ajatellen lämpömittarin, jonka avulla temperointi onnistuu paremmin. Olen katsellut Jaakko Halmetojan videoita raakaravinnon valmistamisesta ja täytyy sanoa, että hänellä jos kellä on kyllä sana hallussa ja tietoa vaikka muille jakaa. Suosittelen tutustumaan hänen tuotoksiinsa. 


Raakasuklaa

125g kaakaovoita
2rkl kotimaista luomuhunajaa
5rkl raakakaakaojauhetta
3rkl lucumajauhetta (jätin pois kun ei ollut)
2rkl macajauhetta
ripaus ruususuolaa
1 tippa Young Living Peppermintiä 





Sulata lämpimässä vesihauteessa kaakaovoi ja lisää loput ainekset joukkoon. Jäähdytä 27 asteiseksi laittamalla esim. kattila kylmään veteen. Sekoittele koko ajan. Tämän jälkeen lämmitä seos takaisin 32 asteiseksi. Kaada silikonisiin jääpalamuotteihin. Laita pakkaseen jähmettymään 30 minuutiksi. Säilytys jääkaapissa.





Raakajäätelö (mustikka-banaani)

1 banaani
200g suomalaisia mustikoita
loraus vettä
2rkl luomu hunajaa
1tl aitoa vaniljajauhetta
2rkl kookosöljyä
0,5-1dl cashew pähkinöitä

Blendaa kaikki ainekset tehosekoittimessa sileäksi massaksi ja laita pakkaseen jäätymään. Tämä on niin hyvää.




Kotitekoinen mysli

3dl kaurahiutaleita
1dl neljän viljan hiutaleita
1dl cashew pähkinöitä
1dl hasselpähkinöitä
0,5dl auringonkukan siemeniä
3rkl hunajaa
0,5dl oliiviöljyä
100g kuivattuja karpaloita
kanelia
kardemummaa
ripaus ruususuolaa


Blendaa pähkinät sileiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, paitsi kuivatut karpalot. Lämmitä pannulla oliviiöljy ja hunaja niin, että sekoittuvat keskenään. Lisää seos kuivien ainesten joukkoon. Levitä mysli pellille ja paista uunissa 175 asteessa 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mysli palaa herkästi. Lisää lopuksi valmiiseen mysliin vielä karpalot. Anna jäähtyä. Nauti esimerkiksi luonnonjugurtin kanssa. 









2 kommenttia:

  1. Ihania raakaohjeita. Oon ihan innostunut raakakakuista nykyisin ;)

    VastaaPoista
  2. Kivoja, näitä täytyy kokeilla! Mitäs teille kuuluu, laitahan postausta :) :)

    VastaaPoista