maanantai 16. maaliskuuta 2015

Pieniä suuria valintoja....

Olen viime aikoina alkanut pohtimaan omia kulutustottumuksiani, omaa hiilijalanjälkeä ja kaikkia arjen pieniä ja suuria valintoja, joita minä ja perheemme teemme. En usko kertalaakista tehtyihin täysin radikaaleihin muutoksiin, vaan ennemminkin pienistä muutoksista koostuvaan suurempaan kokonaisuuteen ja pysyvään muutokseen.
Jo vuosi sitten tein mielestäni melko ison muutoksen elämässäni aloittaessani käyttämään Young Livingin terapeuttisen laadun eteerisiä öljyjä. Näillä eteerisillä öljyillä olen voinut korvata lääkkeet, jotka muutoin kuormittaisivat kehoani. Olen saanut apua arjen pieniin haavereihin, flunssaan, kuumeeseen, päänsärkyihin, iho-ongelmiin, mielialaan, aineenvaihduntaan ja vastustuskyvyn ylläpitämiseen. Kyllä meillä edelleenkin käytetään lääkkeitä, jos tilanne niin vaatii, mutta tähän asti on hyvin pärjätty öljyillä. Lapsetkin tykkäävät niistä ja ovat jo oppineet, että aina kun on paha olla tai pipi jossain, niin he pyytävän ensimmäisenä, että laittaisin heille öljyä <3. 
Öljyjen käytön myötä olen alkanut miettimään muitakin valintoja elämässäni. Vähitellen olen vaihtanut kaupan shampoot ja pesuaineet puhtaisiin, lisäaineettomiin Young Livingin tuotteisiin ja nyt olen kokeillut myös muiden valmistajien tuotteita. Olin yllättynyt siitä, kuinka hyvin ne myös toimivat! Hammastahna suosikkini on Thieves Dentarome Ultra, joka myös valkaisee hampaita vaurioittamatta kuitenkaan kiillettä. Hampaita ei vihlo ja ne ovat paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin :). Shampoo suosikkini on Lavender Mint Daily shampoo, joka viilentää mukavasti päänahkaa ja tekee hiuksista raikkaan tuntuiset. Hiustenlähtö on vähentynyt huomattavasti; laventeli auttaa hiustenlähtöön, hilseeseen ja nopeuttaa hiustenkasvua. Tämän ovat huomanneet myös monet ystäväni, jotka ovat alkaneet käyttämään pari tippaa laventelia suoraan päänahkaan hiusten pesun jälkeen tai Lavender shampoota. Urtekramin shampoota ostin lapsille kokeeksi. Se ei tuoksu millekään, sillä on hajusteeton, mutta kuitenkin pesee hiukset hyvin. Hoitoaine on kamomillalle tuoksuva ja suihkugeelinä Aloe Vera on todella hyvä, raikas. Tykkään <3 
Tutustuin vähän aikaa sitten Laveran luonnonkosmetiikkaan. Halusin kokeeksi vaihtaa ihonhoitotuotteeni ja muun kosmetiikan luonnonmukaisempaan versioon. Laveralla vaikutti olevan paras hinta-laatusuhde, jonka vuoksi päädyin siihen. Olen nyt käyttänyt Laveran puhdistusainetta, shampoota, vartaloemulsiota, käsivoidetta, deodoranttia, mineraalipuuteria ja meikkivoidetta. En voi muuta kuin kehua :)! Mistään näistä tuotteista ei löydy huonoa sanottavaa. On miellyttävämpää käyttää kosmetiikkaa iholla kun tietää, ettei siitä imeydy haitallisia kemikaaleja. 
Siivousaineet vaihdoin kohtuu edulliseen Lilly's Eco sarjaan. Pyykinpesuaine ja huuhteluaine ovat olleet todella hyviä. Miedon tuoksuisia ja jättävät pyykit pehmeiksi ja puhtaiksi. Miinusta tulee annostelukorkeista, jotka ovat huonosti suunniteltu, sillä pesuaineet valuvat pulloa pitkin kun korkin laittaa kiinni. Pitäisi olla oma annostelija, johon kaataa pesuaineet. Yleispuhdistussuihke haisee aivan järkyttävälle. Tehokas se kyllä on, mutta hajunvuoksi en pysty sitä käyttämään. Lattianpesuaine tuoksuu miedolle appelsiinille ja se on kyllä ihan toimiva. Vessanpesuaine ei juuri haise millekään, mutta puhdasta sillä ainakin tulee. Tiskiaine on hyvän tuoksuista (ei kuvassa) ja sillä saa hyvin puhtaaksi esim. paistinpannut ja muut kulhot, joita en laita pesukoneeseen. Pesukonetabletit ovat Ecover merkkiset ja koska hinta ei ole halvimmasta päästä (n. 7€/25kpl) niin ystäväni vinkkasi puolittamaan tabletit. Kokeeksi pesin puolikkaalla tabletilla koneellisen ja voisin sanoa, että on jopa puhtaampi lopputulos kuin aiemmilla kaupan tiskikonetableteilla! Suosittelen :) Tässäpä näitä itse hyviksi (tai vähemmän hyviksi) kokemiani tuotteita. Jos teillä on jotain hyviä luontaistuotteita niin vinkatkaa ihmeessä! Myös ruokavalion suhteen olen tehny hieman muutoksia.. mutta niistä teen oman postauksensa. 
Oikein aurinkoista viikkoa!!

1 kommentti:

  1. Ecover, Urtekram, Lavera ovat kaikki erinomaisia. Itse tilaan suoraan Saksasta, esim. tästä http://www.bio-naturel.de/ecover/ecover-spuelmaschinen-tabs-xl-pack-70-stueck/

    70 kpl on 11,29€ ja jos tilaus on isompi, saa vielä alennusta. Pk. vain 6.99-9.99€. Paketti tuodaan kotiovelle. Suosittelen lämpimästi :)

    VastaaPoista