tiistai 23. syyskuuta 2014

Hyvä vai paha fluori

Törmäsin taannoin erääseen kirjoitelmaan fluorin haitallisuudesta. Jo silloin pisti silmään, kuinka haitalliselta fluorin vaikutukset kuulostivat. Päivän maksimi fluoriannos tulee täyteen kun harjaa hampaat kaksi kertaa päivässä. Jos tämän lisäksi juo fluoripitoista vettä tai syö fluoritabletteja, alkavat fluorin haittavaikutukset ilmaantua. Kiinnostuin ja etsin lisää tutkimuksia ja kirjoituksia fluorista ja alkoi suorastaan "puistattamaan" minkälaista myrkkyä fluori liikaa annosteltuna on! Tässä todella mielenkiintoisia linkkejä tutkimuksiin. Ja tutkimuksia oli paljon!

Itse laitoin tilaukseen Thieves hammastahnan, joka ei sisällä lainkaan fluoria ja käyttäjien kokemuksesta tekee hampaat todella puhtaan tuntuisiksi! Hammastahnalla pesun jälkeenhän hampaat jäävät monesti "karheiksi", ikäänkuin hammastahnaa vielä jäisi hampaisiin. Thieves hammastahnalla pesun jälkeen hampaat tuntuvat pitkään liukkailta ja suu raikkaalta! Tässä hammastahnassa on käytetty vain luontaisia ainesosia!! Lapsillekin on saatavilla oma versio. Lisäksi on Thieves aromabright tahna, joka valkaisee hampaita. Toinen vaihtoehto on käyttää tavallista Thieves tahnaa, johon laittaa tipan appelsiini öljyä (orange). Se myös valkaisee hampaita, luontaisesti, hammaskiillettä vahingoittamatta.  Tämä on kuulema lasten mielestä todellista herkkua! (ei siis kuitenkaan syötävää)Tässä yksi ote kotisivuiltamme (www.oljymme.fi):

Tutkimme hammastahnojen ainesosaluetteloita ja luimme aineiden vaikutuksista ihmiseen.  Millaista myrkkyä voikaan olla fluori, joita hammastahnat sisältävät, hammaslääkärit käyttävät ja suosittelevat vielä ottamaan tabletteina, että hampaat eivät reikiintyisi.
Vuoteen 1970 asti lääkärit Euroopassa käyttivät fluoria kilpirauhasen liikatoiminnan hoitoon, sillä sen oli todettu lamaavan kilpirauhasen toimintaa, jopa niin pienellä annoksella kuin 2 mg/pv (Suomessa annos täyttyy, jos hampaat pestään aamuin illoin). Myös kirurgian erikoislääkäri Kaarlo Jaakola sanoo (Voi hyvin lehdessä 3/02), että fluoridien ja kloridien käyttöä tulisi välttää, koska ne lamaavat kilpirauhasta.
Harvard School of Public Health ja Senyangin lääketieteellinen yliopisto (Kiinassa) tekivät yhdessä tutkimuksen, jossa selvisi, että fluori on myrkyllistä lasten aivoille (http://dx.doi.org/10.1289/3hp/1104912). Mitä enemmän fluoria, sitä pienempi ÄO. Lapset ovat erityisen alttiita fluorin vaikutuksille, koska he ovat kooltaan pieniä ja heidän aivonsa ovat vasta kehittymässä. Päänsäryt, huimaus, näköhäiriöt, heikko keskittymiskyky, ajattelun huono koordinointi ja heikentynyt kirjoituskyky ovat muita fluorin aiheuttamia ongelmia. Lisäksi fluorilla, kuten muilla neurotoksiineilla, esim. lyijyllä ja elohopealla, on taipumus kertyä kudoksiin.
Edelleen Kiinan terveysministeriö kertoi (2008), että fluorin liikasaanti aiheuttaa ensin hampaiden laikkuuntumista, jonka jälkeen voi ilmetä luuston oireita, kuten selkäkipua, niveltulehduksia ja osteoporoosia sekä iäkkäillä ihmisillä lonkkamurtumia. Näitä fluorin aiheuttamia haittavaikutuksia on paljon paljon enemmän, jos haluat lukea lisää, niitä löytyy ainakin osoitteesta www.elinahytonen.fi (helmikuu 2013).
Young livingin Thieves hammastahna  on valmistettu ilman keinotekoisia ainesosia. Ei säilöntä- ja väriaineita eikä fluoria! Thieves hammastahnassa on käytetty mm. Thieves, Spearmint, Peppermint ja Ocotea öljyjä. Se on suunniteltu hampaiden arkuutta vähentäväksi ja luomaan suuhun ympäristö, jossa eivät haitalliset bakteerit viihdy. Se on hieman kalliimpi kuin kaupan tahnat, mutta mitä kaikkea siinä säästääkään, jos tulevaisuus ei sisällä kaikkia edellämainittuja vaivoja ja lääkityksiä niihin. 


Täällä lisää tutkimuksia:
Herättikö tämä ajatuksia? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti