tiistai 6. toukokuuta 2014

Viirivehka ja vähän muuta...

Kävin Plantagenissa ja Biltemassa ajatuksena ostaa valkoisia koristekiviä parvekkeelle vesikourua peittämään ja lisäksi jotain viherkasveja/puita/palmun tms. Löysin koristekiviä todella edulliseen hintaan, mutta aivan liian vähän (vain muutama pikkupussi oli jäljellä). Koitan käydä huomenna metsästämässä jostain lisää, jotta saan kunnolla peitettyä ruman betonikourun. 

Ihastuin ensisilmäyksellä parvekkeellamme näkyvään viherkasviin, jonka nimeä en nyt millään muista. Ken tietää niin vinkatkoon, sillä hoito-ohjeet olisi ihan kiva tietää :D. Viirivehkaan myös ihastuin. Se on jotenkin freesin näköinen kasvi ja sopii yllättävän hyvin muun sisustuksen joukkoon. Olen todella kranttu mitä viherkasveihin ja kukkiin ylipäätään tulee, mutta tämän kelpuutin meille. Viirivehkaa pidetään todella hyvänä huoneen ilman puhdistajana. Siitä kerrotaan muun muassa seuraavaa:

Eräs syy viirivehkan suosioon huonekasvina on sen kyky puhdistaa huoneilmaa. Viirivehka pystyy poistamaan huoneilmasta ainakin betnseeniä, formaldehydiä, trikloorietyleeniä, ksyleeniä, tolueenia ja ammoniakkia. Viirivehka on siis hyvä valinta, jos puhdas huoneilma on sinulle tärkeää."

Hoito-ohjeetkin ovat helpot: varjoisa paikka, huoneenlämpö, kastelu viikon välein, lehtien sumuttelu silloin tällöin, lannoittaminen muutaman viikon välein. Helppoa kuin heinänteko. Ja sitten viikon päästä voidaankin palata siihen kuinka onnistua tappamaan Viirivehka viikossa. Siinä se ny on.


Kuka tietää mikä tämä allaoleva viherkasvi on?
Tallinnan reissulta tarttui perinteisesti mukaan kukkakimppu. 


Ruusuja ja inkaliljoja <3.


Olipas kukkapainoitteinen postaus :) 


1 kommentti: