maanantai 19. toukokuuta 2014

Parveke ennen ja nyt

En ole vieläkään saanut aikaiseksi ostaa parvekkeelle "tyhjään" nurkkaan mitään kasvia/puuta. Lämpiminä päivinä olen laittanut siihen viirivehkan päivän ajaksi. Meinasin jo kerran käydä ostamassa Oliivipuun Plantagenista, mutta sitten luin jostain, että siitä lähtee älyttömästi siitepölyä ja talvella on hyvä pitää +10 asteessa sisällä ja blaa blaa blaa, niin päätin etten sitä kyllä osta. Jonkun mahdollisimman simppelin, harvoin kastelua tarvitsevan kasvin voisin kyllä ostaa. Sitruunapuu on aivan ihanan näköinen ja pirtsakan värinen, vähän sellainen houkuttelisi. Saisin hyvän syyn ostaa keltaiset tyynynpäällisetkin valkoisten rinnalle parvekkeelle ;). Katsotaan... 

Ihanaa kun on ollut nyt niiiiiin lämpimiä päiviä! Olen viihtynyt paljon enemmän parvekkeella.. ja viihtyisin ehkä enemmänkin, mutta ongelmana on rakkaat lapsukaiset, jotka ovat jostain kumman syystä intoutuneet hienosta koristekivikeksinnöstäni. Niistä kun on mukava tehdä kivikasoja ja ottaa leikkeihin mukaan, heitellä naapurin terassille ja kaikkiin mahdollisiin rakoihin.. Ideana kiva, hieno ja tyylikäs ja itse tykkään erittäin paljon. Mutta toteutus onkin sitten jotain vähän haastavampaa.. tai juurikin niiden paikallaan pysyminen. 

EDIT: koristekivet eivät siis ole oma keksintöni vaan sain inspiraation parista blogista (omakotivalkoinen ja lady blue is in the house) ja kuvakollaaseista googlesta. Tämän unohdin mainita. Tosin en kyllä kaikkia muitakaan ideoita aina mainitse, jos saan idean jostain toisesta blogista. Sitä varten kai blogit ovat että ne toimivat myös inspiraation lähteinä?

Juuri puhuimme ystäväni kanssa siitä, mihin lapset aina kätensä pistävät. Toisilla ei voi pitää mitään esineitä alle metrin korkeudessa, jollei halua kaiken joutuvan leikkikaluiksi. On meidänkin lapsilla ollut tietty ikä, jolloin esimerkiksi kirjahyllyn alimmat hylly tyhjenivät päivittäin, kukkaruukun multiakin käytiin vähän maistelemassa jne. Nyt on onneksi se vauva/taaperoikä ohi ja todella vähän meillä koskaan mitään hajoaa. Uskallan siis hyvinkin pitää särkyviäkin esineitä matalalla. Kolhuja tulee ja kolhuja menee :) Elämää se vain on. Toisaaltaan lapset myös oppivat ajan kanssa mihin saa ja mihin ei saa koskea. Parvekekivetkin kun ovat uusi juttu, niin ne kiinnostavat vielä vähän aikaa. Ajattelin kieltämisen sijaan kokeilla taktiikkaa, etten muka huomaisikaan kiviin koskemista. Jospa ne kyllästyisivät niihin sitten nopeammin. Tänään kavoimme varastosta lattiatuulettimen esille ja voitte kuvitella, oliko molempien kädet syyhyämässä sen kimpussa. Uutuuden viehätystä :) 

Tämä maanantai oli jotenkin todella mukava, ehkä siitäkin syystä, että työpäivä oli aivan jotain muuta kuin työntekoa; tyhy päivän merkeissä herkuttelua, auringon ottoa, yhteistä ohjelmaa ja kollegoiden kanssa jutustelua. Kotona sitten auringon ottoa, jumppailua ja iltapuuhasteluja. <3 
Oikein ihanaa viikonalkua!

Parveke ennen..Parveke jälkeen...

4 kommenttia:

 1. Todella upea muutos, kyllä tuolla parvekkeella nyt kelpaa olla ♥

  VastaaPoista
 2. Kivannäköinen parveke.:) Kyllä ne lapset pian ne kivet unohtavat, kohta eivät huomaakaan!:) Silmään vaan pikkaisen pisti tuo koristekivikeksintösi niin kuin sanoit. Ideat kun otetaan toisen blogista, voisi siitä myös mainita. Kiva blogi kuitenkin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi sanavalintani, koristekivikeksintö olisi ollut osuvampi. Muistin että olen koristekivien laittamisesta puhunut jo monessa aiemmassa postauksessani ja maininnut saaneeni idean muutamasta blogista ja kuvakollaaseista. Katsoin juuri aiemmat postaukseni ja en ollutkaan niissä mitään maininnut näköjään. Kunniaa en suinkaan tästä itselleni tarkoituksella ole ottanut. Editoin tekstistä kyseisen virheen. Pahoitteluni. Ja oikein mukavaa kesää sinne :) !!!

   Poista
 3. Jep.:) Mutta aika monia muitakin asioita on sinun blogissa suoraan yhdestä toisesta blogista. Toki saa inspiroitua mutta räikeä heti perässä matkiminen on mielestäni eri juttu..:)

  VastaaPoista