maanantai 17. maaliskuuta 2014

Pulled pork and coleslaw

Päätin sitten minäkin kokeilla tuota Pulled porkia, joka tuntuu olevan tällä hetkellä melko suosittu ruokalaji. Sitä on kehuttu todella paljon eri blogeissa, joten ajattelin että tässä ei ainakaan voi epäonnistua. Katselin erilaisia reseptejä netin syövereistä ja täytyy todeta, että taitaa ohjeita olla yhtä monta kuin tekijöitäkin. Menin helpoimman kautta ja sovelsin kaikista ohjeista omanlaiseni, mahdollisimman simppelin tietenkin :). Ei puhettakaan että olisin jaksanut tehdä bbq kastikkeen itse, turvauduin suosiolla kaupan valmiskastikkeeseen. 

Laitoin kasslerpaistin (valmiiksi marinoitu) uunipataan, jonne pilkoin sekaan muutaman sipulin ja valkosipulinkynnen. Päälle kaadoin 2dl bbq kastiketta ja sitten uuniin. Noin 3h pidin possua 150 asteessa, jonka jälkeen laskin lämmön 120 asteeseen vielä kahdeksi tunniksi. Paisti kerkesi siis olla uunissa kaiken kaikkiaan viisi tuntia. Annoin lihan jäähtyä puolisen tuntia uunista oton jälkeen ja sitten vain haarukalla nyhtämään possua revityiksi suikaleiksi. Nämä vielä lämmitin uudelleen pannulla ja lisäsin sekaan vähän lisää bbq kastiketta. Koska netissä suositeltiin nauttimaan pulled porkia hampurilaisten välissä ja vieläpä kaalisalaatin kera, niin pitihän se vielä sellainenkin tekaista. Itse laitoin salaattiin noin 250g kaalia silputtuna, 4 porkkanaa raastettuna, sitruunamehua, suolaa, pippuria, sokeria, sinappia, 1dl majoneesia ja 1dl kermaviilia. Salaatin kannattaa antaa maustua useamman tunnin, vaikka yönkin yli. 

Sitten vain paistetaan hampurilaissämpylät rapeiksi, väliin majoneesia, kaalisalaattia ja paljon pulled porkia. Ihan hyvää tästä tuli, mutta sellaisenaan pulled pork oli liian imelää meidän makuun. Bbq kastike kun on aika makeaa, enkä koskaa ole niin hulluna siitä tykännyt. Hampurilaisen välissä se kuitenkin meni paljon paremmin. En tiedä voisiko tähän laittaa bbq kastikkeen sijaan jotain muuta kastiketta? Varmasti jos tuosta bbq kastikkeesta tykkää niin tämä on aivan taivaallista. Ainakin liha oli todella mureaa! Lisäksi tämä oli loppujen lopuksi todella helppo valmistaa ja vieläpä edullinen. Kannattaa ainakin kokeilla. Omaa suosikkiruokaa tästä ei tullut, mutta ainakin on kokeiltu  :). Ja ei se missään nimessä pahaa ollut, muttei ihan maailman parastakaan. 

Onko joku teistä kokeillut Pulled porkia ja mitäs tykkäsitte?Valmiiksi marinoitu kasslerpaisti noin 900g. 


Päällä  2dl barbique kastiketta.


Bbq kastikkeitakin oli kaupassa eri makuisia, valitsin originalin. 


Ja eikun possu uuniin viideksi tunniksi. 


Sitten vain nyhtämään!


Hampurilainen valmiina suuhunpantavaksi :) 

1 kommentti:

  1. Hei toi on pahaa kastiketta!Mun mielestä ainakin. ;) suosittelen antamaan uuden mahdollisuuden pulled porkille..niin että tekee itse kastikkeen.Voin kertoa,että toimii ainakin meillä! :)
    Jaimes

    VastaaPoista