sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Katsaus vaatteisiin

Kyllä luitte aivan oikein. Nyt onkin vuorossa poikkeuksellinen postaus koskien pukeutumista. Mieheni ensimmäinen kommentti oli: "Pidäksä nyt jotain muotiblogiakin?". Sanottaisko, että siitä ollaan aika kaukana. Kuitenkin ihan mukava välillä raottaa vaatekaappini sisältöä myös teille lukijoille. Itse en seuraa muotia oikeastaan lainkaan, mutta väistämättä vaatekaupoilla pyöriessä ensimmäisenä huomaa, mikä juttu on tällä hetkellä pinnalla. Minulle tärkeintä vaatteiden valinnassa on ennen kaikkea miellyttävän tuntuinen materiaali, hyvä istuvuus, laadukas kangas ja hyvä hinta-laatusuhde. Aina nämä kaikki kriteerit eivät toteudu ostoksilla, mutta ainakin pyrin siihen, että ne täyttyisi. 

Erityisesti vaatteiden materiaaliin olen alkanut viime vuosina kiinnittää yhä enemmän huomiota. Katson nykyään aina, mistä materiaalista vaate on valmistettu. Aika nopeasti sillä saa karsittua tuotteita pois. Olen nimittäin karsinut tässä parin vuoden sisällä puolet ellei enemmänkin, vaatekaapistani pois ja haluan jatkossa panostaa määrän sijaan enemmän laatuun. Laadukkuudella en tarkoita todellakaan sitä, että vaatteen tulisi olla myös kallis, päinvastoin arvostan, jos saan halvalla hyvälaatuista esim. 100% puuvillaa olevan paidan. En satsaa rahallisesti niinkään vaatekappaleisiin, vaan mielummin asusteisiin, kuten kenkiin, laukkuihin ja huiveihin. 

Farkkuista käytän ainoastaan sellaisia, jotka ovat joustavaa strechiä, mieluiten jegginssit. Näitä ei vissiin edes farkuiksi lasketa, mutta ne ovat älyttömän mukavat jalassa! Tykkään, että housut ovat yleisesti ottaen joko todella tiukat tai sitten huomattavan löysät, kuten chinot tai boyfriend farkut (näitä minulla löytyy yksi kappale molemmista). Kotona ollessa päälläni on lähes poikkeuksetta mustat legginssit.

Paidoista pidän sellaisista, jotka ovat hempeitä, romanttisia ja pitsisiä vaaleissa sävyissä;  valkoista, beigeä, harmaata ja turkoosia. En osaa esimerkiksi pitää mustia paitoja juuri ollenkaan. Vaaleat värit sopivat minulle paljon paremmin. Varsinkin kesällä valkoinen näyttää ihanalta ruskettunutta ihoa vasten. Paidan pituudella ei ole mitään väliä. Pituus vaihtelee laidasta laitaan; omistan pitkiä tunikoita, lyhyitä ja keskipitkiä paitoja. 
Kesällä tykkään käyttää mekkoja ja pitkiä tunikoita legginssien kanssa. Hameita en ole oikein koskaan oppinut käyttämään. 

Asusteita ei tule hirveästi käytettyä, sillä töissä niitä ei saa olla ja kotonakaan ei tule sitten laitettua. Mutta silloin kun lähden ulos, laitan muutaman kulta tai hopeakorun ranteeseen ja sormukset sormeen. Minulla löytyy Snö of Sweden merkkinen aivan ihana kultainen rannekoru ja Espritin kultainen rannekello. Sormuksia olen tilannu aikoinaan Chantilta. Suosittelen; sieltä saa todella edullisesti aitoja laadukkaita koruja. Huiveja omistan muutaman (alle kymmenen) ja näitä vaihtelen sitten fiiliksen mukaan. Pääasiassa minulla on kuitenkin vain pari huivia, joita todella käytän. Nyt olenkin päättänyt, että jatkossa haluan panostaa nimenomaan huiveihin eli ostaa yhden tai kaksi laadukasta huivia sen sijaan, että hamstraisin monia, joita en sitten edes käytä. 

Kengistä parhaimpia ovat ehdottomasti Vagabondit. Ihmettelin aiemmin moista hehkutusta kyseisen merkin kengistä, mutta täytyy muutaman vuoden kokemuksen perusteella todeta, että ne vaan on parhaita! Omistan yhdet konjakinruskeat kiilakorkokengät ja yhdet valkoiset ballerinat, jos en ihan väärin muista. Niitä käytän kesäisin. Talvisin käytän saappaita. Suosikkini on eräät konjakinruskeat "ratsastussaappaat", jotka ostin Tallinnasta vaivaisella 50€:lla ja ne ovat edelleen kuin uudet. Mitä nyt korkolaput täytynyt uusia. Konjakinruskea on ehdoton suosikkivärini niin laukuissa kuin kengissäkin. Tilasin kokeeksi parit kesäkengät Tommy Hilfigeriltä ja toivon todellakin, että ne olisi sopivat. Sitten kenkäkokoelmani alkaisi olla aika täydellinen.... tai no kenkiähän ei voi koskaan olla liikaa naisilla ainakaan, eihän? ;) 

Laukkuja omistin aiemmin varmaan parikymmentä, mutta sittemmin olen karsinut kaikki pois ja panostanut vain aitoa nahkaa oleviin laukkuihin. Minulta löytyy Michael Korsilta kolme eri laukkua (kaksi pientä Jetset crossbodya ja yksi iso Hamilton) ja Calvin Kleinilta yksi iso laukku konjakinruskeana. Haaveenani olisi jonain päivänä omistaa Mulberry oversized Alexa konjakinruskeana. Mutta sitä päivää saadaan tottavie odotella vielä... 

Huh, mikä sepostus.. jottei tämä ihan pelkäksi selostukseksi jäisi, niin laitetaan muutama kuvakin mukaan.  Tässä uusin ostokseni:

Herättikö tämä jotain ajatuksia?  Haluaisitteko, että tekisin silloin tällöin esimerkiksi asupostauksia?

Entäpä minkälaiseksi kuvailisit omaa tyyliäsi?

3 kommenttia:

  1. Kivoja asukokonaisuuksia! Tee vain lisää näitä postauksia :) Alimman kuvan paita on upea - mistä olet sen hankkinut? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta! Ostin sen Gina tricotista ! :)

      Poista