maanantai 3. maaliskuuta 2014

Hello Kitty kakku kera rusetin

Jasminille toivottiin 3-vuotissyntymäpäiväkakuksi Hello Kitty kerroskakkua. Sain kuvan kakusta, jonka tyylistä minulta toivottiin. Jätin muutamat yksityiskohdat pois ja tein kakusta melko simppelin ja selkeän. Ihan kiva tuosta tuli. Toivottavasti synttärisankarille maistuu vadelmamousse. Onnea Jasmin <3. 


Minulta monesti kysytään, millä ohjeella teen mousset, joten tässä tulee. 

Vadelmamousse 30hlö kakkuun:

n. 300g vadelmia
7dl vispikermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1-1,5dl sokeria
8 liivatetta
tilkka mehua


Ensin vispaan kerman kuohkeaksi, tämän jälkeen lisään sekaan sulatetut vadelmat, tuorejuuston ja sokerin. Sokeria en yleensä tarkkaan mittaa vaan lisäilen maun mukaan. Suklaamousseihin hieman vähemmän ja kirpeämpiin mousseihin sitten enemmän. Liivatteet kannattaa laittaa heti aluksi likoamaan kylmään veteen. Kun mousse on sekoitettu sulatan liivatteet kuuman mehun tai maidon sekaan ja kaadan ne ohuena nauhana samalla mousse sekoittaen. Annan moussen jähmettyä hetken ja sitten lisään kakun väliin. Kaikki mousset teen samalla pohjalla, mutta suklaamoussen kanssa sulatan suklaan ja lisään sen sitten sekaan, lisäksi liivatteita käytän tällöin vähemmän sillä suklaa itsessään jähmettyy hieman. Suklaamousseen kannattaa sulattaa liivatteet aina maitoon ettei suklaa vain juoksetu. 

Kakut kostutan siten, että laitan nestettä 10hlö kakkuun 2dl, 20hlö 3dl ja 30hlö 4dl. Tottakai riippuu myös siitä onko kakkupohja ohut vai paksu, onko siinä hilloa vai ei.. Mutta suurinpiirtein näillä määrillä tulee tarpeeksi kostea kakku. 


Toivottavasti tästä oli jotain apua. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti