tiistai 18. helmikuuta 2014

Passion-valkosuklaaunelma

Tein omaksi ilokseni harjoituskakun, jonka koristelua en mitenkään etukäteen suunnitellut. Tarkoituksena oli lähinnä testata uutta täytettä. Äitini oli käyttänyt tekemässään kääretortussa kaupan mango-passionmoussejauhetta ja ihastuin täytteeseen niin paljon, että halusin kokeilla, miten se sopisi kakun väliin. Toiseen väliin laitoin valkosuklaamoussea ja vadelmahilloa ja toiseen passionmoussea. Valkosuklaamoussehan ei sinäällään maistu juuri millekkään, joten sellaisenaan se ei ole mielestäni erityisen hyvää. Tässä kakussa juuri vadelmahillo tuo siihen pientä lisäpotkua. Mango-passionmousse sen sijaan on ihan sellaisenaankin todella hyvää; ihanan raikasta. Kaikinpuolin tämä makuyhdistelmä oli oikein toimiva. Kakku olisi saanut olla hieman kosteampi, mutta tämänkin ongelman ratkaisin siten, että kostutin oman palan jälkeenpäin parilla lusikallisella vaniljasokeroitua maitoa ja ai että tuli herkkua!!!! Suosittelen todellakin kokeilemaan!

Tilasin pitkästä aikaa itselleni uuden silikonimuotin, jolla saa kätevästi noita kukkasia tehtyä. En edes tiedä, mitä kukkia nuo on, mutta kivannäköisiä ne silti on. Kokeilin tehdä kakun aluksi ilman reunahörhelöitä, mutta se jäi mielestäni liian pliisuksi, joten lisäsin sitten koristereunat ja kokonaisuudesta tuli mielestäni todella kiva. Tämä sopisi niin hääkakuksi kuin ristiäiskakuksikin koristeluiden puolesta siis. Tässä kakku ennen reunojen koristelua. 


Ja tässä jälkeenpäin


Kakusta riittää noin seitsemälle hengelle.. vaikka oikeastaan taitaa mennä lähinnä yhden suihin ;)


Sisältö ei nyt kauhean värikäs ole, mutta sitäkin herkullisempi. Mitäs tykkäätte?

Jos teillä on muuten vinkata joku hyvä makuyhdistelmä, niin kertokaa ihmeessä. Mielelläni kokeilisin uusia täytteitä kakuissa! 

1 kommentti:

  1. Olisi kiva saada sinulta ohjeita noihin täytteisiin! :)

    VastaaPoista