lauantai 8. helmikuuta 2014

Juhlahumussa

Nyt olis neidin 2-vuotis juhlat juhlittu tälle vuodelle. Huono tuuri sinäällään käynyt kun ensimmäiset juhlat jouduimme perumaan lasten sairastelun vuoksi. Nyt toisiin juhliin olin itse unohtanut ajoissa kutsua erään tuttavaperheen ja toinen perhe peruutti sairasteluiden vuoksi. No ainakin mummu ja ukki ja täti ja enot pääsivät juhliin, joten meitä oli kuitenkin ihan sopiva poppoo. Huvittaa vain kun itselläni on aina tapana stressata juhlista; riittääkö tarjottavat, onko asunto siisti, onko kaikilla siistit vaatteet, onko koristelut kunnossa, servetit taiteltu ja niin edelleen :D. Tosiasiassa juhlat onnistuisi puolet pienemmällä vauhkoamisella. Minä kuitenkin nautin juhlien järjestämisestä, sillä niitä on loppupeleissä niin harvoin. Mieheni vain ihmettelee joka kerta sitä valtavaa hössötyksen määrää. "Pitääkö olla ihan juhlapöytäliinat ja kaikkia koristeita sun muita..."

Kakun teen yleensä hieman reilumpana vierasmäärään nähden. Jos kutsuttuja olisi 20, tekisin 25 hengen kakun. Näin ei varmasti kukaan jää ilman. Meidän suku on melko suursyömäreitä, joten joudun senkin vuoksi aina vähän reilummin laskemaan tarjottavat. Se on varma, että kaikki menee. Esimerkiksi nyt kaikki suolaset piirakat menivät x). Kakkua jäi yli yllin kyllin, mutta sen voi onneksi pakastaa.

Askartelin itse tuommoisen vaaleanpunaisen viirin, jonka laitoin roikkumaan keittiöön. Siitä tuli oikeastaan todella kiva, eikä sen tekemisessä kauaa kestänyt. Sen lisäksi tein Pompomit jotka laitoin kaksipuoleisilla teipeillä seinään kiinni. Kivemman näköistä olisi ollut jos olisi ollut vielä vaaleanpunaisena yksi, mutta kaupassa oli niin suppeat valikoimat silkkipaperia että näihin oli tyytyminen :). Pompomit ovat myös todella kivat jos ne laittaa katosta roikkumaan. Mutta meillä ei ole mitään, mihin ne ripustaisi roikkumaan, joten ratkaisin pulman laittamalla ne seinälle. 

Tarjoiltavat koostui seuraavista: sipsiä, vaahtokarkkeja, kinkku- ja meetwurstipiirakkaa, lihapasteijoita, mutakakkua + kermavaahtoa, täytekakkua ja muffinsseja. Itse olin ainakin niin ähky etten edes jaksanut syödä koko lautasta tyhjäksi... Eli vähemmälläkin olisi pärjännyt :). Mutta näin tällä kertaa. Synttärisankari oli niin väsynyt, että nukahti lopulta syliin. Minulla sen sijaan ei leipomiset tähän loppuneet vaan vielä olisi huomiselle tehtävä pari voileipäkakkua ja täytekakun viimeistelyt. 
4 kommenttia: