maanantai 27. tammikuuta 2014

Säilytystä

Minulla on tapana käydä säännöllisesti kaappeja läpi, jottei niihin pääsisi kertymään mitään turhaa tavaraa. Keittiöön olen tällä hetkellä suhteellisen tyytyväinen. Maljakoista sun muista purnukoista olen saanut hävitettyä puolet pois ja säästänyt vain ne käytetyimmät. Astiasto meillä on myös mielestäni juuri passeli. Ehkä jopa tylsä, mutta toisaaltaan jos olisi yhtään koristeellisempaa mallia kuin perus Teema, niin kyllästyisin siihen varmaan aika nopeasti. Teemassa on hyvä se, että sitä on helppo yhdistää eri väristen servettien ja lautasten kanssa. Meillä on tällä hetkellä valkoista ja turkoosia Teemaa ja tykkään niiden väriyhdistelmästä todella paljon. Uusimmat ostokset Teema sarjaan on pienet 17cm lautaset valkoisina, sekä 16x16cm vadit, joihin laitan monesti erilaista tarjottavaa esille. 

Tämän hetken hankintalistallani on salaattikulhot; yksi isompi ja yksi pienempi. Tällä hetkellä meillä on Kermansavi Oliivi -astiaston kulhoja, jotka ovat todella naarmuntuneita ja kermanvalkoiset. En tykkää niistä yhtään. Arvon vielä Kastehelmen ja Teeman kulhojen välillä. Luulen, että päädyn valkoisiin Teeman kulhoihin. Olen siinäkin mielessä perfektionisti, että haluan kaikkien kippojen ja kulhojen olevan suunnilleen samaa sarjaa tai ainakin samaa sävyä. Vaan onhan se kivempi kattaa tarjottavat pöytään esille kun jokaisella ei ole erilaista kulhoa.

Tänään kauppareissulla koitin etsiä jotain kivoja kahvikuppeja 4kpl, jotka ovat vähintään 3dl, sillä mieheni mielestä Teeman 2,5dl kupit ovat aivan liian pieniä kahvin juomiseen. Alkuun meinasin ostaa Marimekon kahvikupit, mutta 19,90€ tuntui melko kiskurihinnalta. Bongasinkin sitten erittäin edullisen, mutta myös todella kivan kuosin House merkiltä. Hintaa yhdellä kahvikupilla oli vain 3,95 €.  Ei paha. Rakastan kyllä Marimekon kuoseja yli kaiken. Erityisesti Marimekon siirtolapuutarhakuosi on I-H-A-N-A-!!! mutta mutta... ehkä vielä joskus raaskin ostaa muutaman kupin Marimekolta.. tai toivoa vaikka lahjaksi.

Mutta mitäs tykkäätte näistä mustavalkoraidallisista Housen kupeista? 

Vähän niinkuin Marianne karkit, mutta mustavalkoisina


Lasten astiat Ikeasta, muut Teemaa


Casa Stockmann ruukut, Aalto Maljakko, Amanda B. Cookies, Iittalan tuikut, Pentikin kannellinen lasirasia


Finlaysonin Coronna pussit toimivat hyvinä säilytyksessä.


Yhden ötökkäepidsodin jälkeen pyrin säilyttämään suurimman osan kuiva-aineista muovipurkeissa. Meinasin sydärin saada kun putsasin näitä kaappeja ja löysin yhden kuolleen minkälie ötökän.. Tongin kaikki pussit ja purkit läpi, mutta onneksi ei löytynyt enempää.  
1 kommentti:

  1. Ihanat vinoraitakupit! Meillä kahvitellaan Marimekon vanhemman malliston raitakupeista, muutamia muitakin kuppeja kyllä löytyy :)

    VastaaPoista