tiistai 17. joulukuuta 2013

New York!!!

Olen unohtanut täysin tehdä postauksen New Yorkin matkastani syyskuussa! Kuulin juuri tuttavaltani, että nyt jouluna olisi saatavilla jopa parilla sadalla eurolla lentoja New Yorkiin. Pikkaisen rupesi houkuttamaan josko joskus lähtisi vielä uudestaan tuonne.. esimerkiksi ensi jouluna tai sitä seuraavana ;) We'll see. 

Jännitin ja odotin kyseistä matkaa kuin kuuta nousevaa puoli vuotta. Olin aina haaveillut New Yorkista! Sen upeutta toitotetaan niin monessa paikassa ja se on yksi suosituimmista kaupungeista maailmalla, että pitihän sinne päästä itsekin paikan päälle. No ensimmäinen reaktio kaupunkiin tutustuessa oli yllätyksekseni kuitenkin hieman laimea.. Elokuvista ja lehdistä saa niin paljon suuremman ja hienomman kuvan Nycistä kuin se onkaan. Siis ONHAN se hieno ja ON korkeita rakennuksia ja ON paljon nähtävyyksiä, mutta ehkä odotin vielä sliipatumpaa ulkonäköä. Ulkonäkö oli kuitenkin lähinnä sitä, että joka ikisen talon nurkalla oli rakennustyömaatelineet, kadun varret olivat täynnä autoja, roskia myöskin oli siellä täällä.. ei nyt kuitenkaan pahimmasta päästä ja ja .. tummia ihmisiä oli todella paljon. Ei sillä, että minulla olisi tummaihoisia mitään vastaan, mutta se oli vain yllättävää kun ensimmäisenä aamuna astuimme metroon joka meni Brooklynista Manhattanille, niin olimme ainoat valkoihoiset kyydissä. Se oli lähinnä huvittavaa tuntea itsensä ulkopuoliseksi ihonvärin perusteella. Joskus niinkin päin :). 

Ihmiset ovat todella paljon rennompia kuin me täällä suomessa. Esimerkiksi oli täysin normaalia kulkea papiljotit päässä aamun ruuhkametrossa tai jammailla Elastisen tyyliin musiikkia kuunnellessa, tai kerjätä rahaa metrossa pitämällä pieni lauluesitys.. Kiire myös heijastui paljon erityisesti Manhattanilla. Tuntui, että kaikkialla oli todella kiire koko ajan. Ei kerennyt astua ravintolan ovesta sisään kun olisi jo pitänyt tehdä tilaus. :D Jalkahoitokin hoitui hyvin 20minuutissa.. ei hyvää päivää. 

No mutta sitten niihin positiivisiin puoliin. Central Park oli aivan upea. Hienoin puisto, missä olen ikinä käynyt. Siellä kiertelimme useampana päivänä ja siltikin kolusimme puistosta vain pienen osan. Se nimittäin on todellakin valtava sisältäen eläinpuiston, huvipuiston, linnan ym. muistomerkit. Shoppailu oli ehkä parasta viihdettä New Yorkissa. Parhaita oli ns. outlet myymälät, joista sai merkkivaatteita todella edullisesti. Matkustimme yhtenä päivänä bussilla tunnin ajomatkan verran Manhattanilta pohjoiseen outlet kylään nimeltä Woodbury Common Premium Outlet village. Se oli shoppailijan taivas suorastaan! Noin 200 merkkivaateliikettä, joissa oli normaalistikin edulliset hinnat, mutta meille osui vielä Labour weekend, eli alennusviikonloppu jolloin tuoteita sai vielä alennetuista hinnoista noin -40% alennuksella. Sinne hupeni muutama satanen melko sukkelaan.. !! Chanelin liikkeessä oli punainen matto ja ovimiehet ja jono kauppaan sisälle :D Sinne emme kuitenkaan erehtyneet. Mutta muita halukkaita riitti.

Hmm.. jääkahvi, frapuccino, iced Latte ym. oli parasta! Starbucksissa tuli toki käytyä muutaman kerran, mutta verrattuna muihin kahviloihin Nycissä, siellä on aivan liian ylihinnoiteltua. Mielestäni ehdottomasti paras kahvi oli ihan Mc Donald'sin Caramel frapuccino, niin hyvää ettei sanotuksi saa!!! Ja maksoi vain noin 2,70 dollaria. 

Nähtävyyksiä oli monenlaisia, esimerkiksi Rockefeller Center oli kiva nähdä, sillä sen eteen rakennetaan luistelurata talveksi ja suuri joulukuusi, joka näkyy monissa elokuvissa. Lisäksi sen edessä oli todella monen maan liput, muun muassa Filandin lippu.. ihmettelin vähän, että mikähän ihmeen FILAND, kunnes tajusin että taitaa tarkoittaa Finlandia. Suomesta kuullutkaan.. never höörd. Guggenheimin museossa olevinaan käytiin, eli ovesta sisään ja ulos. Liian hienoa meidän makuun se taide! Vahanukkemuseossa oli pakko käydä kuolaamassa Brad Pittiä. Ripley's Believe it or not museo oli myös todella mielenkiintoinen. Time Square tuli nähtyä ja Macy's kauppakeskuksessa pyörähdettyä sekä Victoria Secretissa, joka ei nyt ihan ehkä ollut mun makuun kuitenkaan. En tiedä olenko tullut vanhaksi, mutta rehellisesti sanottuna timantein koristellut push up liivit ja stringit ei vaan napannut. Ne hajuvedet ja tuoksurasvat kyllä houkuttelivat ja niitä tarttuikin matkaan kassillinen tarjouksesta. St Patrickin katedraali oli ehkä huikein koskaan näkemäni katedraali, aivan mieletön ja iso kuin mikä!!! Myös päärautatieasema oli nähtävyys itsessään kun vertaa johonkin Helsingin rautatieasemaan, niin terve! :D Samoin pääkirjasto <3 

Kaiken kaikkiaan meillä oli todella kiva reissu. Aamusta iltaan saatiin hyvin aika kulumaan. Olimme reissussa kymmenen yötä. Aikaero meni molemmin päin todella mutkattomasti. Viikko ei olisi riittänyt kyllä, mutta kahta viikkoa taas en olisi halunnut olla hirveän koti-ikävän vuoksi. Ihana oli tulla kotiin, mutta ihana oli käydä reissussakin. Saa nähdä, minne seuraavaksi suuntaamme. Matkustelu on aina ollut intohimoni ja siitä aion pitää kiinni, että ainakin silloin tällöin pääsen käymään ulkomailla!

Onko teillä kokemuksia New Yorkista? Kuulisin mielelläni?

Nämä olis kyllä kätevät rattaat :) !

3 kommenttia:

  1. Oi vitsi miten ihania kuvia ja tunnelmia! New York on minun haavekohde, jonne lennetään kunhan neiti neljävee vähän kasvaa :)

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista lukea sun kokemuksia! Monesta asiasta tuli tuttu fiilis. Kalle just naureskeli et hetki menee tottua tähän amerikkalaisten avoimuuteen, kun kaupan kassat kyselee ummet ja lammet. Ja joo toi starbucks... aika harvoin siellä raaskii käydä, varsinkin kun näillä on kaikilla kotona espressokoneet ni saa kahvinsa ihan murto-osalla Sbuxin hinnoista. Pakko sanoa tuohon Victorias Secretiin, että ite just hamstraan sieltä noita rasvoja ja tuoksuja, jos alusvaatteita haluan ni ostan outletistä parilla dollarilla calvin kleinia tai dkny:tä. :)

    VastaaPoista
  3. Oi, mun haave on joskus päästä New Yorkiin! Ja vielä ku pääsis miehen kans kahden kesken =) Lasten kanssa sit mielummin pysyttelee ehkä näissä kanariansaarissa.. Ihania kuvia!

    VastaaPoista