lauantai 10. marraskuuta 2012

Asiaa vispikermoista...

Pakko kirjoittaa nyt ihan oma postaus vispikermoista kun meni viime kerralla totaalisesti hermot tuohon Flora vispiin!!! Olen aiempina vuosina aina käyttänyt kakkujen täytteissä Flora vispiä, mutta noin vuosi sitten huomasin, ettei se enää vaahtoutunut kunnolla. Lueskelin keskustelupalstoja ja muutamilla muilla näyttäisi olevan samanlaisia ongelmia. Eli aluksi alkaa näyttää vaahdolta, mutta sitten kun vatkaa pidempään, niin kermasta tulee ihan lirua/velliä!!! Onko muilla ollut tälläistä ongelmaa Flora Vispin kanssa?? Mitä kermaa yleensä käytätte? Mulla oli varmaan vuoden tauko Flora vispistä ja nyt viikko sitten ostin kokeeksi yhden purkin, mutta ei.. taas sama homma.. liruksi meni ja viemäristä alas. 

Käyttäjässä vika ei voi olla, sillä kokeilin sitten korvikkeeksi Valion kevytvispikermaa, ja se kyllä onnistuu täydellisesti jokaisella kerralla. Laitoin taannoin viestiäkin valmistajalle, että mistähän tuo voisi johtua ja sieltä sanottiin, että ainut mahdollinen syy on kylmäketjun katkeaminen. Mutta miten on mahdollista, että se on joka kerralla katkennut juuri kun minä olen sen purkin sieltä kaupan hyllyltä ostanut? En ymmärrä... mutta niin.. kiinnostaisi tietää, onko muilla samanlaisia kokemuksia, joten kertokaahan ihmeessä!

Lisäys; Pyysin miestäni tuomaan tänään kaupasta kevyt vispiä kakkua varten, johon minun oli tarkoitus tehdä ruusupursotukset. Kevytvispiä ei lähikaupasta löytänyt, joten hän ratkaisi pulman ostamalla Flora vispiä.... eikäääääääää... siis en sitä tarkoita, että miehien pitäisi tietää aina mitä kermaa milloinkin tuoda, mutta nyt kun tarvitsin nimen omaan purostukseen sopivaa kermaa niin.. No ei siinä mtn, kävin itse myöhemmin kaupassa ja ostin sitä kevyt vispiä ja sitten tuumasta toimeen. Kevyt vispi tapansa mukaan vispaantui melko kovaksi, laitoin siihen vielä tuorejuustoa sekaan. Aloitin pursoittelun.. ja hyvältä näytti kunnes.. kuinka ollakkaan, se alkoi löystyä!!! Sain kakun päällisen vain tehtyä, mutta reunoilta kerma vain valui alas. Edes jääkaapissa pitäminen ei auttanut siihen litkuun. Enää oli Flora vispit jääkaapissa ja huomenna olisi kaupat kiinni, joten ei auttanut kuin yrittää...Annoin sen vispaantua niin kauan kunnes se näytti mielestäni jämäkältä, lisäsin hieman tuorejuustoa ja kokeilin että onko sopivaa. Sitten vatkasin vähän lisää, koska se ei ollut tarpeeksi kovaa pursotukseen ja kuinka ollakaan... kerma alkoi taas mennä enemmän ja enemmän liruksi. Pistin sen sinnikkäästi pursotuspussiin ja pussin pakkaseen ja sitten pursottelin hieman valahtaneita ruusuja. Onneksi kakku tulee siskolleni.. mutta silti kyllä meinasi vispikermat lentää seinään muutamaan otteeseen!!!! Eli huomattu on, että Flora vispi EIKÄ kevyt vispi sovi pursotukseen. Näin kommentoi jotkut teistä lukijoistakin.. mitähän sitä ostaisi seuraavaksi?? Kuohukermaa kenties..*huokaus*


Entäpä oletteko kokeilleet Valion suklaakermaa?? Itse olin melko ennakkoluuloinen sen suhteen, mutta täytyy myöntää, että oli positiivinen yllätys ja nykyisin käytänkin sitä aina kakun täytteenä suklaamousseissa!! Ja hyvää on!!
10 kommenttia:

 1. Teininä (joskus vuonna 2004?) tuli käytettyä kakkuihin tuo Flora vispiä ja en tykännyt, teki just tuota kuin kuvailitkin. Sen jälkeen en ole siihen koskenut, vaikka monet on sitä kehuneet. Viime vuosina olen käyttänyt ihan Rainbown vispikermaa, mutta viime kesänä se ei ilmeisesti tuosta lämpöisessä vispaamisesta niin tykännyt. Ilmat kun viileni, niin taas toimii! Sitä ennen käytin satamaidon vispikermaa, mitä on siis saatavilla Satakunnassa. Siitä ei ole mitään pahaa sanottavaa.

  VastaaPoista
 2. Aika monesti joudun toteamaan että taas tuli löysä vaahto vaikka vaahto vaikuttaa ensin hyvältä , sitten tympäsee kun sitä pursottelee, minä kun tykkään kermakakkuja tehdä.

  Täytyypä kokeilla tuota Valion kevytvispiä!

  Ja minäkin tykkäsin tuosta suklaakermasta kun kokeilin sitä hyydykekakkuun ja johonkin kakunväliin myös kun tein suklaamoussen. :)

  VastaaPoista
 3. Minä en itse oikein pidä tuon flora vispin mausta, vaikka se riittoisa kakun kuorrute onkin. Kevytvispiä tykkään laittaa kakun väliin, säästää hieman kaloreita, kakun kuorrutteeksi siitä ei ole kun se ei ole pysyvä se vaahto. Suklaakerma on uusi suosikkini, kun siinä säästää yhden työvaiheen kun tekee suklaakakkua.

  VastaaPoista
 4. Itse käytän aina kuohukermaa. Se on lisäaineetton vaihtoehto :)

  Floran vispikermat joutuneet pannaan jo aikoja sitten. Ja osin samasta syystä, eivät vispaudu.

  VastaaPoista
 5. Mulla on kyllä aina toiminut,tykkään käyttää kun saa kunnon valkoisen vaahdon. Maunkin saa kohtuulliseksi kun maustaa hyvin. Pursotus jälkikin tulee parhain.

  VastaaPoista
 6. Minulla on aina toiminut Flora Vispi. Juuri tein kakun ja pursotin Flora Vispillä, hyvin toimi. Vaikka en tosiaan ole asiantuntija näissä jutuissa, mutta oma kokemukseni on että Flora Vispi toimii pursotuksessa. Koskaan ei ole mennyt löysäksi.

  VastaaPoista
 7. Voisko syy olla likaisessa vatkauskulhossa? Olen itse huomannut, että jos useamman kermaerän vatkaa, saa tosi huolellisesti pestä edellisen jäämät rasvoineen pois. Samaan lopputulokseen pääsyttiin kun muutama viikko sitten isommalla porukalla FloraVispiä vatkattiin. Kolmas vatkauserä meni liruksi, mutta kulhon konepesun jälkeen neljäs erä pelitti taas..

  VastaaPoista
 8. leipuritar: en usko että syy on likaisessa vatkauskulhossa sillä kummasti kaikki muut kermat siinä vatkautuu ja pesen kulhon aina pesukoneessa joten... en tiedä sitten...

  VastaaPoista
 9. Itse olen myös käyttänyt aina flora vispiä. Täytteistä on tullut hyviä ja vaahdosta kuohkeaa. Paitsi tänään! Itselleni kävi aivan sama juttu: ensin vaahtoa ja sitten lirua. Uskon, että koostumus on jotenkin muuttunut flora vipissä ja aion ehkä laittaa myös palautetta valmistajalle.

  Seuraan muuten blogiasi epäsäännöllisen säännöllisesti :) Olen ahkera ruoanlaittaja ja leipoja, mutta itselläni ei ole (ainakaan vielä) omaa blogia.

  - Hanni, Helsinki

  VastaaPoista
 10. Minunkin kokemukseni mukaan flora vispi ei ole tasalaatuista, joskus vaahtoutuu paremmin. Olen saanut sellaisen vinkin, että kanattaa ravistella purkki ja puristaa huolella kaikki rasvat purkin pohjalta. Tästä kenties on apua.
  -satunnainen lukija-

  VastaaPoista