keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Ruusuinen kakku

Nyt on pitkästä aikaa joku leipomisvillitys meikäläisellä päällä. Olen varmaan joka päivä jotain leiponut!  Tällä kertaa halusin kokeilla jotain uutta makuyhdistelmää kakussa, jota en ole aiemmin kokeillut. Passionmousse on ihanan raikasta ja hyvää erityisesti vadelmasurvoksen tai vadelmahillon kanssa yhdistettynä. Tein suklaakakkupohjan, jota harvoin teen, ja laitoin sen väliin passionmoussea vadelmahillolla. Mutta pettymyksekseni se ei ollutkaan niin hyvää kuin kuvittelin. Jotenkin suklaan maku peitti passionin maun alleen, eikä se yhdistelmänä ollut toimiva. Maistelin kuitenkin moussea kakkupohjasta erillään ja se oli todella hyvää. Eli jatkossa pysyttelen ihan perus sokerikakkupohjassa, jos haluan laittaa passionmoussea väliin :). 

Kerran tein mustaherukkamoussea valkosuklaarouheella ja siihen suklaisen kakkupohjan ja se oli puolestaan hyvinkin toimiva kombinaatio! Eli näitä pitää vain kantapään kautta kokeilla. Kerrankaan minua ei edes harmittanut, ettei tullut ihan unelmakakkua tästä. Kunhan kokeilin. Toinen uusi juttu minulle oli tuo ruusupursotus, jota en ole koskaan aiemmin tehnyt. Mielestäni sillä saa todella kauniin kakun ja se on niin yksinkertainen tehdä, että ihan tavan leipuriltakin sujuu tämäntyylinen koristelu. Laitoin sekaan tuorejuustoa jämäköittämään kermavaahtoa. Hankalin osio oli alareuna, jonne oli aika vaikea saada siististi purostettua. Mutta luulen, että tämäkin harjoituksen kanssa paranee vain :) !! Tässä nyt kuitenkin kuvia. Ohjetta en edes  viitsi laittaa kakusta. Tämä on noin 5hlö kakku. 
3 kommenttia:

  1. Voi miten näyttää hyvältä, kyllä nousee vesi kielelle tuollaisia katsellessa. Täytyykin laittaa korvan taakse tuo suklaa ja mangoyhdistelmä :)

    VastaaPoista
  2. paljonko suunnilleen käytät tuorejuustoa vahvistamaan kermavaahtoa?

    VastaaPoista
  3. Hmm.. olisko ollut max. puoli purkkia eli 100g, mutta vähempikin kyllä riittäis, esim. 50g. Ja tuorejuustoa lisätessä tulee huomioida sokerin määrä, sitä tarvitsee paljon enemmän jottei tuorejuuston maku puske läpi. :)

    VastaaPoista