perjantai 17. elokuuta 2012

Elenan syntymäpäiväkakku

Tämän kakun kanssa oli lievästi sanottuna muutama pieni mutka matkassa... Yritin olla nopea, enkä antanu voikreemin kovettua tarpeeksi vaan päällystin kakun melkein saman tien kreemin lisäämisen jälkeen. Tämä aiheutti sen, että kakkuun tuli hirveästi ilmakuplia, ei niinkään ne pienet kuprut haitanneet, mutta yksi isokokoinen tuli kakun laitaan. Siinä sitten pähkäilin tovin, että mitähän sitä tekisi sille. Tökin puukolla reikiä ja yritin tyhjentää ilmakuplan, vaan massa oli sen verran kosteaa (kiitos näiden ilmojen), että se vaan venyi ja tarttui käsiin. No sitten revin koko ison palasen irti massaa ja päätin, että päällystän kakun toiseen kertaan todella ohuella kerroksella kaulintamassaa. Siistimpihän siitä tuli lopulta, vaan hetken päästä samassa kohtaa oli yhtä iso ilmakupla kuin aiemmin :D No ei auttanut itku markkinoilla kuin pahoitella. Jospa se ei niin silmään pistäisi kun on tuossa reunassa kuitenkin. Muuten kaikki meni nappiin kakun osalta. Täytteeksi toivottiin passionmoussea vadelmahillon kera. Koristeeksi muumeja, perhosia, lahjapaketteja, nimi ja ikä. Onnea vielä Elena!

Miten onko muilla ollut kesällä hankaluuksia massojen kanssa ja mitä massaa yleensä käytätte? Olen miettinyt kaulintamassan vaihtamista vaahtismassaan tms. sillä se varsinkin kesällä kostuu niin herkästi ja tekee kakusta "tahmean" näköisen. Ainut, että vaahtismassaa ei suoraan saa ainakaan kakkuliikkeistä, vaan siellä on vaahtokarkin makuista kaulintamassaa/sokerimassaa.. (Olen sitä joskus ostanut ja repeili tuon tuosta, siitä tietää ettei voi olla vaahtokarkkimassaa). Sokerimassa ei ole mielestäni hyvän makuista ja lisäksi se repeilee todella helposti.. milloinkohan sitä löytäisi täydellisen massan....  tai pitäisikö se opetella vain itse tekemään sitä vaahtokarkkimassaa...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti